ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія скоротила поставки газу в Румунію

Росія скоротила поставки газу в Румунію

Росія обмежила експорт «блакитного» палива до Румунії більше, аніж на 10%. Проте, голова Міненерго країни заспокоює – румунським споживачам не слід турбуватися, для опалювального сезону газу вистачить.

Російський енергетичний монополіст «Газпром» скоротив об’єм поставок природного газу до Румунії. Зокрема, він зменшився на 13%. Про це повідомили в Департаменті енергетики країни, передає «Укрінформ».

«Постачання російського газу до Румунії скоротили на 13% порівняно із запланованими обсягами. Щоденні обсяги постачання до Румунії палива становлять сьогодні не більше 200 тисяч кубометрів палива», - наголосили в Департаменті.
 
Підкреслюється також, що щоденний обсяг видобутку власного природного газу в Румунії становить приблизно 31 млн куб. м, що на 9 млн куб. м перевищує обсяги споживання палива на день.
 
За словами румунського Міністра енергетики Резвана Ніколеску, Румунія вже звикла до такої поведінки «Газпрому», а румунським споживачам не слід турбуватися, оскільки країна має достатню кількість палива для забезпечення споживачів у зимовий період.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на початку вересня Росія почала скорочувати поставки газу до Польщі, Німеччини та Словаччини. У РФ дану інформацію спростовують, кажуть, що експорт палива не обмежували.
 
Коментарі (0)