ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія скоротила транзит газу Україною в 2,5 рази

Росія скоротила транзит газу Україною в 2,5 рази

Макогон прогнозує, що транзит із Росії через нашу державу до кінця року не перевищить 56 млрд кубометрів газу

 

Транзит газу з Росії через Україну скоротився в 2,5 рази. Про це повідомив голова "Оператора газотранспортної системи України" Сергій Макогон Зокрема прокачування блакитного палива за останні 10 місяців становить 45 млрд кубометрів. Це на 28 млрд кубометрів менше, якщо порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Макогон прогнозує, що транзит із Росії через нашу державу до кінця року не перевищить 56 млрд кубометрів газу. Слід зазначити, що цьогорічний контракт між державами передбачає транзит щонайменше 65 млрд кубометрів блакитного палива. Водночас оплата цих обсягів є гарантованою навіть у разі меншого прокачування газу.

Нагадаємо, що “Укртрансгаз” почав випробування програмного комплексу, який автоматично збирає та аналізує інформацію з приладів обліку обсягу і якості природного газу в кіловатах – одиницях енергії.

За словами фахівців компанії, обладнання з обліку газу в кіловатах запрацює в Україні до кінця 2020 року.

Відповідно, з 1 січня 2021 українські газосховища будуть переведені на систему обліку газу з кубометрів в кіловат-години. Такий стандарт давно прийнятий і використовується в країнах Євросоюзу.

 

 

 
Коментарі (0)