ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія транспортуватиме газ Україною після запуску «Північного потоку-2»

Росія транспортуватиме газ Україною після запуску «Північного потоку-2»

Російська Федерація планує продовжити транзит природного газу через територію України після введення в експлуатацію «Північного потоку 2». Втім, транспортування буде лише частковим.
Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак не виключає часткового продовження поставок газу в Європу через територію України після введення «Північного потоку-2», передає «РБК-Україна».
 
«Ми не виключаємо, що деякі поставки газу будуть продовжуватися через Україну. Питання в економічній доцільності транспортування через певні системи трубопроводів. Альтернативні шляхи поставок створюють конкуренцію та знижують ціну транспортування для європейських клієнтів. Якщо ж країна є монополістом при транспортуванні, то це впливає на її ціну. Україна вже оголосила багаторазове збільшення вартості транзиту газу», - заявив пан Новак.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна підбила загальну суму претензій до російського газового монополіста ВАТ «Газпром». У Києві заявляють, що розмір претензій оцінили в три десятки мільярдів доларів.
 
Коментарі (0)