ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія уточнила принципи закупівлі газу Україною

Росія уточнила принципи закупівлі газу Україною

У Російській Федерації заявили, що закупівля газу за принципом «бери або плати» з 1 квітня продовжує діяти для України. У Міненерго кажуть, що це не впливатиме на режим передоплати.

Принцип «бери або плати» з 1 квітня далі діє у рамках чинного контракту про постачання газу в Україну, але це не впливатиме на режим передоплати. Про це повідомив глава російського Міненерго Олександр Новак журналістам у середу, передає «Інтерфакс-Україна».

«Take or pay» передбачений чинним договором від 2009 року, тому з 1 квітня відповідно до договору він далі діє», - сказав пан Новак.
 
«Це не впливатиме на режим передоплати та на оплату постачання газу в режимі передоплати», - сказав він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Міненерго заявили, що Україні потрібен російський газ для формування запасів палива на наступний опалювальний сезон. У відомстві додали, що «Газпром» говорить про дуже вигідну ціну на блакитне паливо для України.
 
Раніше голова Міненерго України Володимир Демчишин анонсував, що закладена в газовому контракті 2009 року формула з урахуванням збереження знижки призведе до зниження ціни російського газу для України з другого кварталу до менш ніж 250 дол. за тис. куб. м.
 
Коментарі (0)