ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаРосія віддячить Україні за «включення» Криму вугіллям

Росія віддячить Україні за «включення» Криму вугіллям

Російська Федерація вирішила відновити поставки вугілля на територію України. Таке рішення Москви зумовлено відновлення електропостачання в Крим

Російська Федерація вирішила відновити поставки вугілля на територію України. Відповідне доручення віддав Президент РФ Володимир Путін на засіданні уряду, передає «ТАСС».

Зокрема, таке рішення Москви продиктовано тим, що Україна відновила електропостачання в Крим однією з ліній електропередач.

«По-перше, потрібно відновити постачання вугілля на Україну. Вони включили хоч і одну, але включили одну гілку, тому треба відновити постачання вугілля», - сказав очільник Росії.

Окрім того, міністр енергетики РФ Олександр Новак також запевнив, що ситуація з електропостачанням на півострів стабілізувалась.

«Ситуація стабілізована, найбільш складний період з моменту відключення 22 листопада всіх чотирьох ниток ліній електропередач, провідних з української енергосистеми в Крим, пройдено», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міненерго заявляють про зменшення залежності України від вугілля з Російської Федерації. У відомстві наголошують, що скорочення поставок твердого палива у цьому році фіксується на рівні 1,4 млн тонн.

 
Коментарі (0)