ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія відстояла «газову» позицію перед Китаєм

Росія відстояла «газову» позицію перед Китаєм

«Газпром» і китайська компанія CNPC уклали договір про постачання газу. Через 3 дні переговорів, голова КНР все ж погодився на ціну російської сторони, яка набагато вище тієї вартості, яку чекали в Китаї.

«Газпром» уклав контракт про постачання газу з китайською компанією CNPC. Документ підписано під час офіційного візиту президента Росії Володимира Путіна в Китайську Народну Республіку, передає ІТАР-ТААС.

За словами голови російського монополіста Олексія Міллера, загальна ціна контракту - 400 млрд дол. на 30 років, а обсяг поставок складе 38 млрд куб. метрів газу в рік. При цьому пан Міллер відмовився називати ціну газу. Глава «Газпрому» обґрунтував це комерційною таємницею.
 
«Такого контракту немає ні з однією компанією», - сказав він. «Всі принципові питання вирішені», - додав пан Міллер. Разом з тим, Росія і Китай підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері постачання природного газу за Східним маршрутом. Документ підписаний у присутності президента Росії Володимира Путіна і голови КНР Сі Цзіньпіна.
 
Нагадаємо, вчора «Газпром» так і не уклав з Пекіном контракт щодо постачання газу. Переговори йшли безперервно три дні, але китайська сторона, яка наполягає на низькій ціні - приблизно 360 дол. за тис. кубометрів, - так і не пішла на поступки. «Газпром» розраховував отримати в якості базової ціни для Китаю 400 дол. за тис. кубометрів. Російській компанії вдалося відстояти свою позицію в триденних переговорах з КНР.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», обіцяного кримчанам мосту через Керченську протоку не буде. Росія не підписала жодних документів щодо його будівництва китайською компанією в рамках візиту президента РФ в Піднебесну.
 
Коментарі (0)