ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКитай не побудує міст з Росії до Криму

Китай не побудує міст з Росії до Криму

Обіцяного кримчанам моста через Керченську протоку не буде. Росія не підписала жодних документів стосовно його будівництва китайською компанією у рамках візита президента РФ у Піднебесну.

Китай відмовився будувати міст з Росії до Криму. Серез 47 документів, що є в офіційному переліку підписаних у рамках візиту президента Росії Володимира Путіна до Китайської Народної Республіки, відсутні будь-які угоди, щодо будівництва мосту через Керченську протоку. Про це повідомляє сайт «Хвиля».

Таким чином, раніше широко розтиражовані в російських ЗМІ повідомлення про нібито участь у фінансуванні проекту з боку державної компанії China International Fund Ltd (CIF) та будівництві - державної China Railway Construction Corporation (CRCC) не відповідають дійсності, підсумовує сайт Хвиля.

«Участь або неучасть Китаю в проекті будівництва Керченського мосту - це індикатор реального ставлення Піднебесної до окупації Криму. Відсутність угоди сигналізує про те, що Пекін не інвестуватиме мільярди в території з невизнаним статусом», - говорить директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк.
 
Нагадаємо, вчора «Газпром» так і не уклав з Пекіном контракт щодо постачання газу. Переговори йшли безперервно три дні, але китайська сторона, що наполягає на низькій ціні - приблизно 360 доларів за 1 тисячу кубометрів, - так і не пішла на поступки.
 
До речі, Росія не буде включати Республіку Крим в програму газифікації на цей рік. Про це заявив член правління «Газпрому», глава «Газпром межрегионгаза» Кирило Селезньов.
 
Коментарі (0)