ГоловнаГоловнеГазопостачанняРосія візьме під контроль українські ПСГ

Росія візьме під контроль українські ПСГ

Російська сторона звернула увагу на темпи закачування газу в підземні сховища України і має намір надалі контролювати цей процес.

Росія відстежуватиме темпи заповнення українських підземних сховищ газу, щоб не допустити проблем з транзитом до Європи. Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, - інформують «РИА Новости».

«З російського боку було звернуто увагу на темпи закачування газу в підземні сховища, які розташовані на території України, що необхідно, для того щоб Україна забезпечувала нормальний транзит газу до Європи в період зимового максимуму», - заявив Дмитро Медведєв за підсумками переговорів з Прем'єр- міністром України Миколою Азаровим.

«Наші українські колеги сказали, що будуть прискіпливо розбиратися з цією ситуацією, а ми повідомили, що будемо уважно відслідковувати, що відбувається, для того щоб не повторювати проблем, які якийсь час тому у нас були», - сказав Дмитро Медведєв.

Нагадаємо, рішення російського «Газпрому» про призупинення авансових платежів за транзит природного газу НАК «Нафтогаз України» як мінімум до 2015 року створює потенціал помірних перебоїв у поставках газу в Південно-Східну Європу цієї зими. До таких невтішних прогнозами прийшли експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, враховуючи недостатній рівень газу в українських сховищах.

 
Коментарі (0)