ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаРосія заблокувала постачання енергетичного вугілля через Казахстан

Росія заблокувала постачання енергетичного вугілля через Казахстан

Російська Федерація зупинила транзит вугілля із Казахстану, яке ішло в Україну. Технічно блокування відбувається на рівні РЖД, яка не підтверджує проїзд вагонів із таким вугіллям через РФ
Російська Федерація заблокувала поставки енергетичного вугілля через Казахстан. Про це написав у Telegram голова парламентського комітету з енергетики та ЖКП Андрій Герус.
 
"Російська Федерація зупинила транзит вугілля із Казахстану, яке ішло в Україну. Всі відповідні поставки у листопаді заблоковані. Технічно блокування відбувається на рівні РЖД, яка не підтверджує проїзд вагонів із таким вугіллям через РФ", - написав Герус.
 
Він додав, що відповідне обмеження накладено лише на енергетичне вугілля, і не стосується поставок коксівного вугілля.
 
На вугілля з Казахстану очікують як у приватній компанії ДТЕК Рината Ахметова, так і державне "Центренерго".
 
Раніше Росія відмовилася постачати власне енергетичне вугілля до України.
 
Нагадаємо, на десяти теплостанціях запаси вугілля нижчі, ніж гарантовано мають бути. Такі цифри повідомляє Міністерство енергетики України.
 
Гарантовані запаси вугілля - це мінімальні запаси, які обов’язково мають бути дотримані умови ведення ліцензійної діяльності.

Станом на ранок 1 листопада загальні запаси вугілля на складах ТЕС складають 542,8 тис. тонн, зокрема газового — 402,9 тис. тонн і антрацитового — 139,9 тис. тонн. 

 
Коментарі (0)