ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія збільшила транзит газу через Україну

Росія збільшила транзит газу через Україну

У Росії повністю призупинили роботу газопроводу «Північний потік». Це пов'язано з проведенням планових робіт з технічного обслуговування. Через це РФ збільшила транзит газу через Україну.

Обсяг транзиту за минулу добу склав близько 227 млн кубометрів газу. Минулого тижня обсяг транзиту становив близько 185 млн кубометрів на добу. Таким чином, добові обсяги транзиту збільшилися на 22%. Про це повідомив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За словами пана Купріянова, збільшення транзиту пов'язане з тим, що з 24 червня тимчасово закрився на планові роботи з техобслуговування газопровід «Північний потік».

«Роботи потребуватимуть спочатку одночасної припинення роботи обох ниток, а потім по черзі кожної з ниток. З 24 до 28 червня подача газу буде скорочено на 100%, з 28 червня по 4 липня - на 50%», - заявив Сергій Купріянов.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Європі вважають божевіллям створення газового хаба в Україні, якщо та втратить статус транзитера російського газу. На думку експертів, врятувати від занепаду українську ГТС і ПСГ зможе за таких умов тільки нарощування видобутку власного газу.
 
Коментарі (0)