ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія зменшить транзит газу через Україну

Росія зменшить транзит газу через Україну

Транзит російського газу до Європи через Україну з наступного року знизиться. «Газпром» аргументує це незначною закупівлею Києвом «блакитного» палива у грудні цього року.

Транзит російського газу в січні-лютому 2015 року до країн Європи через Україну знизиться. Причиною цього є незначна закупівля Києвом російського газу у грудні цього року. Про це заявив  офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов у ефірі російського телеканалу, повідомляє «Ліга.Бізнес».

«У грудні Україна закупила лише 1 млрд кубометрів газу, до цього НАК «Нафтогаз України» не купувала російський газ, використовуючи запаси в підземних сховищах», - сказав він.

Зокрема, пан Купріянов наголосив, що запасів природного газу в українських підземних сховищах, достатньо для того, щоб забезпечити «блакитним» паливом Європу.

Зазвичай закупка газу у зимовий період повинна складати 2 млрд куб. м в місяць. Наразі ж, частина об’ємів компенсується закупкою Україною газу по реверсу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ЄС чекає від Росії офіційної відмови від «Південного потоку», адже заява Володимира Путіна про закриття проекту має «неофіційний характер».

 
Коментарі (0)