ГоловнаКоментаріГазопостачанняРосія звинувачує Україну в «газовому» шантажі

Росія звинувачує Україну в «газовому» шантажі

У Росії вважають, що Україна не може цивілізовано домовитися про ціну на газ. Зазвичай, Київ вів нескінченний торг, практично шантаж, який супроводжувався крадіжкою палива.

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв вважає, що в питаннях встановлення ціни на газ Україна зазвичай веде нескінченний торг, що переходить у шантаж. Крім того, це супроводжується ще й крадіжками газу з труби. Про це пан Медведєв заявив в інтерв'ю російським телеканалам, передає «Інтерфакс».

Він нагадав, що Росія довгий час продавала Україні газ за 40-50 дол. за тис. куб. м і «тільки відносно недавно перейшли на цивілізовані способи визначення ціни».
 
«На жаль, наші українські партнери далеко не завжди відповідали нам таким самим цивілізованим чином. Зазвичай це був нескінченний торг, іноді на межі шантажу, і дуже часто, на жаль, це супроводжувалося ще звичайними банальними крадіжками газу з труби», - сказав російський Прем'єр.
 
Незважаючи на це, Дмитро Медведєв вважає, що у Росії і України залишається шанс врегулювати спір щодо ціни на газ за столом переговорів.
 
 
 
«Я вважаю, що можна домовитися. Завжди є можливість сісти за стіл переговорів і знайти якийсь компроміс. Ну, а якщо не зможемо домовитися, дійсно в Стокгольмському арбітражному суді лежать кілька позовів - будемо зустрічатися там», - додав пан Медведєв.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в рамках «зимового пакету» Україна може купити у Росії до 5 млрд куб. м газу, що дозволить закрити дефіцит і забезпечити надійне постачання палива споживачам в пікових режимах.
 
Коментарі (0)