ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосіяни можуть відмовитися від «Південного потоку»

Росіяни можуть відмовитися від «Південного потоку»

Росія може відмовитися від будівництва газопроводу «Південний потік», якщо Європа не має у цьому потреби. Однак, тоді, стверджують у РФ, Європа має сама відповідати за транзитні ризики.

Якщо у Європи є потреба у зниження транзитних ризиків, Росія побудує газопровід «Південний потік», якщо такої потреби немає, то газопровід можна не будувати. Таку думку висловив Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, пише ТАСС.

«Південний потік» - це спосіб гарантувати і зняти транзитні ризики для європейських споживачів. Якщо у європейських споживачів є попит на зниження ризиків, то ми побудуємо «Південний потік», якщо його немає, то ми не будемо його будувати», - зазначив він.

При цьому пан Улюкаєв підкреслив, що якщо Європа відмовиться від «Південного потоку», то вона повинна взяти на себе ризики порушення гарантій поставок газу.

Глава МЕР також додав, що будівництво трубопроводів у Китай не має ніякого відношення до виконання Росією зобов'язань перед європейськими споживачами газу.

«Мова йде про природну диверсифікацію і балансі поставок. Газу у Росії вистачить і для Сходу, і для Заходу», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Туреччина переконана, що ситуація в Україні не вплине на проходження опалювального сезону на її території. Однак бачить певні ризики, тому просить «Газпром» збільшити поставки газу по «західному маршруту» через Україну.

 
Коментарі (0)