ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія не надасть Україні знижки на газ

Росія не надасть Україні знижки на газ

«Газпром» не буде давати знижку на газ Україні, «блакитне» паливо продаватиметься за ринковими цінами. Окрім того, Росія наголошує на продовженні взаємодії з Україною в рамках діючих договорів, що забезпечують поставки газу в Європу.

«Газпром» не має наміру давати знижку на природний газ для України. Росія  буде продавати «блакитне» паливо за ринковими цінами. Про це заявив голова Міненерго РФ Олександр Новак, передає «Прайм».

«Дискусії щодо знижок ведуться протягом останніх років. «Газпром» намагається продавати газ за ринковими цінами, це основне завдання. Ціни для України будуть формуватися на підставі таких же цін, як для інших суміжних країн, як, наприклад, Польщі», - сказав пан Новак.

За його словами, Росія продовжить взаємодію з Україною щодо газу в рамках діючих договорів, надійність поставок в Європу не можна піддавати сумніву.

«Ми живемо в межах тих контрактів, які були підписані. Вважаю, що в рамках дії тих контрактів потрібно продовжувати взаємодію, осільки ми є надійним постачальником газу для європейських споживачів. Ні в якому разі нам не можна ставити під сумнів надійність поставок з Росії європейським споживачам», — наголосив голова Міненерго РФ.

Нагадаємо, «Газпром» не сподівається, що Україна відновить закупівлю російського газу до кінця року. Але вимагає гарантій щодо закупівлі «блакитного» палива у І кварталі 2016 року.

 
Коментарі (2)
Дідусь Куценко
06 Грудня 2015 p. 13:32
Досить. Вже "нагрілися" вашим політичним газом. Тепер захлесніться тим газом...
Коля Пухов
06 Грудня 2015 p. 21:20
По вині можновладців ( і не лише теперішніх) Україна втратила Крим і Донбас, залишилась без вугілля і газу. Природньо було б щоб за це заплатили винуваті, а не пересічне населення замість винуватих.