ГоловнаНовини ЖКГТранспортРосійські авіакомпанії поплатяться за польоти у Крим

Російські авіакомпанії поплатяться за польоти у Крим

Державіаслужба оштрафувала 13 російських авіаперевізників за порушення повітряного простору над Кримом в березні - початку квітня. Загальна сума штрафів перевищує 24 млн грн.

Державна авіаційна служба почала виписувати штрафи російським авіаперевізникам, які літають в Сімферополь. Станом на 29 липня було оштрафовано 13 авіакомпаній на загальну суму 24,48 млн грн, - повідомляє «Капітал».

Левова частка штрафів - 14,6 млн грн - виписана лідеру російського авіаринку - компанії «Аерофлот». Штрафи також наклали на авіакомпанії, які обслуговують президента Росії і компанію «Газпром» - «Спеціальний льотний загін «Росія» і «Газпром авіа». Поки інформації про те, що ці штрафи сплачені, немає.

«Усі накладені стягнення за порушення повітряного простору в березні - початку квітня», - підкреслюється у повідомленні.

Більшість оштрафованих російських авіакомпаній ситуацію не коментують і, на думку генерального директора авіакомпанії Windrose Володимира Каменчука, будуть ігнорувати штрафи Державіаслужби.

Нагадаємо, Державіаслужба та держпідприємство «Украерорух» з 12 березня у зв'язку з окупацією Росією Криму та його анексією, яка не була визнана Україною, обмежила використання повітряного простору над Кримом. Аналогічні заборони ввели Європейська організація з безпеки польотів (Eurocontrol) і Міжнародна організація цивільної авіації (IKAO). Заборона на польоти стосується не тільки українських авіакомпаній, але й російських.

 
Коментарі (0)