ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосійська ракета пошкодила інфраструктуру підземного газосховища

Російська ракета пошкодила інфраструктуру підземного газосховища

Олексій Чернишов запевнив, що атака не вплине на постачання газу українським споживачам

 

Голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов заявив, що під час вранішньої російської атаки на заході України було влучання в наземну інфраструктуру одного з підземних сховищ газу, внаслідок чого пошкоджене технологічне обладнання.

«Наразі тривають роботи з локалізації та ліквідації наслідків згідно зі сценаріями ПЛАС — Плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій. Критичних наслідків для забезпечення роботи ПСГ немає, адже газ знаходиться на значній глибині. Пошкоджена частина наземної інфраструктури потребуватиме відновлення, проте ми маємо достатньо резервних потужностей», — запевнив Чернишов на своїй сторінці у Facebook.

Він додав, що атака не вплине на постачання газу українським споживачам.

«Всі номінації замовників послуг зберігання та бронювання потужностей також продовжують виконуватися в повному обсязі. Ситуація під контролем наших спеціалістів та всіх задіяних служб», — додав голова правління Нафтогазу.

Раніше Чернишов повідомляв, що внаслідок ракетної атаки РФ на заході України є пошкодження обʼєктів Групи Нафтогаз.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що під час повітряної тривоги, оголошеної о 09:31 24 березня, росіяни вдарили по Львівській області Кинджалами і двічі влучили у той самий об'єкт інфраструктури, який атакували і вночі.

«Вогнеборців, які гасили пожежу, вчасно попередили про атаку. Вони встигли переміститися у безпечне місце», — зазначив Козицький.

 

 

 
Коментарі (0)