ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосійске Міненерго очікує на нову угоду про транзит газу Україною

Російске Міненерго очікує на нову угоду про транзит газу Україною

У Міністерстві енергетики Росії вважають, що Україні та Росії вдасться укласти нову угоду про транзит газу до ЄС на тристоронніх переговорах, які відбудуться у травні та жовтні 2019 року

У Міністерстві енергетики Росії вважають, що Україні та Росії вдасться укласти нову угоду про транзит газу до ЄС на тристоронніх переговорах, які відбудуться у травні та жовтні 2019 року.

«Ми очікуємо, що у якійсь мірі вдасться домовитися з Україною щодо транзиту газу після 2020 року. Якщо цього не станеться у травні, то, швидше за все, це відбудеться у жовтні», — повідомив заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський, передає «РБК-Україна».

Зазначимо, що наступні тристоронні переговори щодо укладання нового договору про транзит російського газу через газотранспортну систему України відбудуться у травні 2019 року. Участь у них візьмуть представники України, Росії та ЄС, а також російського Газпрому та українського Нафтогазу.

На попередніх тристоронніх переговорах російська сторона запропонувала Україні продовжити чинний контракт про транзит газу. Водночас пропозицію щодо майбутнього транзитного контракту зробила і Єврокомісія. Українська сторона заявила, що обдумає цю пропозицію.

Раніше, 21 січня 2019 року, в Брюселі пройшла чергова зустріч представників ЄС, Росії та України щодо газу. За її підсумками сторони вирішили відкласти переговори про продовження транзиту російського газу через Україну після 2019 року до травня.

Також повідомлялося про те, що глава Газпрому Олексій Міллер на зустрічі прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва з кандидатом в президенти України, Юрієм Бойко і головою політради партії Опозиційна платформа - За життя і кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком заявив про готовність Газпрому повернутися до ідеї про створення консорціуму з управління газотранспортною системою України та проведенні переговорів щодо укладення прямого контракту на поставку російського газу в Україну.

 

 
Коментарі (0)