ГоловнаНовини ЖКГТранспортРосійський авіапростір закрився для українських транзитних рейсів

Російський авіапростір закрився для українських транзитних рейсів

Росія обмежила транзитні рейси українських авіаперевізників через свій повітряний простір. Українським авіакомпаніям доведеться подумати про альтернативні маршрути перевезення.

Росія прийняла рішення припинити транзитні рейси українських авіакомпаній через свою територію до низки країн. Про це заявив Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, - повідомляють «РИА-Новости».

«Росія припиняє транзитні рейси українських авіакомпаній через повітряний простір РФ в Грузію, Азербайджан, Вірменію і Туреччину», - зазначив глава російського уряду.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Росії погрожували заборонити українським літакам польоти над своєю територією ще в травні, коли Україна не пропустила через свій повітряний простір літак з російською делегацією, яка поверталася з Кишинева.

Зазначимо, на початку серпня Державна авіаційна служба України виписала штрафи російським авіаперевізникам, які літають у Сімферополь. Станом на 29 липня було оштрафовано 13 авіакомпаній на загальну суму 24,48 млн грн.

Левова частка штрафів - 14,6 млн грн - виписана лідеру російського авіаринку - компанії «Аерофлот». Штрафи також наклали на авіакомпанії, які обслуговують президента Росії і компанію «Газпром» - «Спеціальний льотний загін «Росія» і «Газпром авіа».

 
Коментарі (0)