ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна повинна споживати газ вдвічі менше

Україна повинна споживати газ вдвічі менше

Для реальної економії, Україна має зменшити споживання природного газу як мінімум удвічі. Зараз існує декілька причин, чому Україні вдається економити «блакитне» паливо.

Україна за цей рік скоротила споживання газу на 20%, але щоб говорити про суттєву економію, потрібно зменшити споживання палива ще як мінімум удвічі. Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«Ми споживаємо енергії у 3-4 рази більше, ніж такі країни як Польща, Угорщина, і у шість разів більше, ніж Німеччина», – зазначив пан Коболєв.

На його думку, Україною зроблено багато зусиль у напрямку диверсифікації постачання газу в Україну, і ці зусилля нині почали давати реальний ефект.

Також, за словами голови правління «Нафтогазу», існує декілька причин, чому Україні вдається зараз економити паливо.

«Зараз не зовсім сприятлива економічна ситуація і зменшилося споживання промисловістю, але так само найбільша економія у соціальній сфері. Також відбувається зменшення споживання населенням, відбувається оптимізація витрат палива і в інших сферах. Ці тенденції і стали причиною, що Україна стала фактично незалежною державою у питанні забезпечення газом», – сказав Андрій Коболєв.

Нагадаємо, «Нафтогаз» визначив імпорт газу з Європи, як одне з пріоритетних завдань. При цьому планується залучати кредитні кошти ЄБРР. Однак, поставки будуть здійснюватись у незначних обсягах. Наразі в ПСГ достатньо «блакитного» палива.

 
Коментарі (0)