ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосію просять активніше відстоювати «Південний потік»

Росію просять активніше відстоювати «Південний потік»

Болгарія та Австрія сподіваються на продовження проекту «Південного потоку». Президент Болгарії очікує від Росії більш активного діалогу з ЄС щодо побудови газопроводу.

Президент Болгарії Росен Плевнелієв та Президент Австрії Хайнц Фішер висловили сподівання, що будівництво скандального газопроводу «Південний потік» буде продовжено, а Росія прийме активну участь у його лобіюванні. Про це йшлося на двосторонній зустрічі глав держав у Болгарії, повідомляє BTA.

Президенти вважають, що «Південний потік» допоможе диверсифікувати поставки газу, і сподіваються, що нова Єврокомісія дозволить продовжити проект, який буде здійснюватися відповідно до вимог європейського законодавства та Третього енергетичного пакету.
 
В той же час Президент Болгарії виступив за більш активну участь російської сторони у діалозі з Єврокомісією щодо побудови «Південного потоку».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Росія шантажувала Європу обмеженням постачання газу, аби та припинила здійснювати реверс палива в Україну. Проте, цього не сталося, європейські партнери показали стійкість своїх поглядів, за що КМУ їм дуже вдячний.
 
Коментарі (0)