ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія шантажувала Європу газом

Росія шантажувала Європу газом

Росія шантажувала Європу обмеженням постачання газу, аби та припинила здійснювати реверс палива в Україну. Проте, цього не сталося, європейські партнери показали стійкість своїх поглядів, за що КМУ їм дуже вдячний.

Росія шантажувала Європу, зменшуючи обсяги постачання природного газу, аби ЄС відмовився від реверсу палива в Україну. Таку думку висловив український Прем’єр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів 30 жовтня.

«Росія протягом останнього місяця почала активно шантажувати Європу і зменшувати обсяги постачання природного газу в країни-члени ЄС з тим, щоб ЄС відмовився від реверсу в Україну. Створивши дефіцит на європейському ринку, росіяни сподівалися, що наші європейські друзі відмовляться постачати газ Україні, але цього не сталося», – заявив пан Яценюк.
 
Прем’єр  від імені уряду України подякувати за позицію європейським партнерам і словацьким партнерам, у першу чергу, щодо виконання контрактних зобов’язань.
 
«Ми зараз максимально збільшили обсяги реверсних постачань природного газу з Словаччини, і фактично виключно завдяки реверсу зараз країна виживає і виключно завдяки реверсу країна опалюється. Ми замістили 60% природного газу, який ми раніше купували в Росії, на природний газ, який ми тепер купуємо в ЄС», – додав Прем’єр.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», канцлер ФРН Ангела Меркель пригрозила  Україні, що Євросоюз припинить реверсні поставки газу в Україну, якщо Київ найближчим часом не домовиться з Москвою про відновлення поставок від російського «Газпрому».
 
Нагадаємо, цієї ночі Росія, Україна і Єврокомісія підписали документи, що передбачають відновлення постачань російського газу Україні і забезпечення безперебійного транзиту до Європи взимку.
 
Коментарі (0)