ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосію з ЄС об'єднав страх за транзитний газ

Росію з ЄС об'єднав страх за транзитний газ

У ході двосторонньої зустрічі в Москві Міністр енергетики РФ та єврокомісар з енергетики ЄС зійшлися на думці, що Україна з початком опалювального сезону буде несанкціоновано відбирати транзитний газ для своїх потреб.

Росія не виключає, що Україна почне несанкціоновано відбирати транзитний газ з настанням холодів, ЄС також цього побоюється. Про це заявив голова Міненерго РФ Олександр Новак, - повідомляє «РИА Новости».

«Існує досить серйозна проблема, пов'язана з можливим відбором газу з боку України в зимовій період під час холодної погоди, а це не за горами, це середина жовтня - листопад місяць. У зв'язку з цим той обсяг газу, який ми маємо намір у відповідності з контрактом поставляти європейським споживачам у повному обсязі, він може бути несанкціоновано відібраний Україною для забезпечення своїх потреб», - зазначив він.

За словами Міністра, таку ж стурбованість висловив і єврокомісар з енергетики ЄС Гюнтер Еттінгер.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, сьогодні, 29 серпня, в Москві проходить зустріч Міністра енергетики РФ Олександра Новака і єврокомісара з енергетики ЄС Гюнтера Еттінгера. Основні теми обговорення: забезпечення безпеки транзиту газу в Європу через територію України, правові та технічні аспекти реалізації проекту «Південний потік», а також - доступ ВАТ «Газпром» до повної потужності газопроводу OPAL.

 
Коментарі (0)