ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРозенко: Ми завершили 2017 рік без боргів по зарплаті у бюджетній сфері

Розенко: Ми завершили 2017 рік без боргів по зарплаті у бюджетній сфері

Вперше за останні 15 років вдалося завершити рік без зарплатних боргів, не зважаючи на підвищення мінімальної заробітної плати.

Вперше за останні 15 років вдалося завершити рік без зарплатних боргів, не зважаючи на підвищення мінімальної заробітної плати.

Минулий рік, вперше за останній час, вдалося завершити без зарплатних боргів у бюджетній сфері. І це притому, що мінімальна заробітна плата була підвищена в 2017 році вдвічі.

Про це заявив  Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, йдеться в повідомленні Урядового порталу.

«Вперше за останні 10-15 років ми закінчили 2017 рік практично без боргів по зарплаті у бюджетній сфері, незважаючи на те, що вдвічі підвищили розмір мінімальної заробітної плати і заробітних плат в цілому», - сказав Павло Розенко.

Він наголосив, що зростання економіки дало Уряду можливість підвищувати соціальні стандарти швидше за ріст цін. «Реальна зарплата в Україні зросла приблизно на 18-19%. Темпи зростання заробітних плат були вищими, ніж темпи зростання інфляції, - зазначив Віце-прем’єр. - І саме зростання зарплат, на мій погляд, найбільш наочний показник позитивних змін в країні».

Павло Розенко підкреслив, що підвищення соцстандартів не є причиною зростання цін. «У нас постійно відбуваються дискусії щодо ризиків зростання інфляції внаслідок підвищення соцстандартів. На моє глибоке переконання, зростання мінімальної заробітної плати, зростання пенсій не є чинником інфляції. Бо це не той ресурс, який людина може вивести за кордон чи в офшори. Це кошти, які людина несе , насамперед, в магазин, розраховується ними за товари і послуги, - підсумував Віце-прем’єр-міністр. - Підвищення зарплат і пенсій засноване на реальних показниках, це реальні кошти, які заробляє економіка».

 

 
Коментарі (0)