ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаРозенко пояснив, навіщо селянам потрібно відмовлятися від газу

Розенко пояснив, навіщо селянам потрібно відмовлятися від газу

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в фірі каналу Еспрессо.TV пояснив, для чого порадив жителям сіл, багато з яких вклали великі суми в газифікацію своїх будинків, раптом взяти і відмовитися від газу.

Під час свого виступу в фірі Еспрессо.TV, Розенко стверджував, що його пропозиція була тепло зустрінута експертами і людьми, які розуміють, що таке енергозбереження. А критика і звинувачення надходять в основному від тих, хто годується від газової труби і займається поставками блакитного палива сільському населенню.

Віце-прем'єр заявив, що йому повідомили чиновники деяких районів України про ефективне відмову від газу. За словами Розенка, в тих районах, гдежітелі відмовилися від використання газу, з'явилися вільні кошти, які тепер витрачаються на закупівлі медикаментів.

Віце-прем'єр також додав, що негативно його пропозицію щодо відмови селянам від газу сприйняли лише політики, які отримують величезні прибутки на постачання палива з Російської Федерації.

"Безумовно, критика була велика. Особливо серед політикуму, який свого часу побудував свій бізнес, свої статки на газовій трубі з Російської федерації", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Павло Розенко пропонував жителям сільської місцевості серйозно подумати над відмовою від газу. Він пояснив це тим, що ціна на газ в Україні не буде зменшуватися, і тому вже зараз слід подумати над переходом на альтернативні види палива, не пояснивши при цьому, чи будуть створюватися для такого переходу відповідні механізми, в тому числі і фінансова підтримка населення сіл при відмові від газу.

Нагадаємо, уряд України з 1 травня встановив єдину ціну на газ для населення, яка склала 6,88 грн / куб. м і яка буде відповідати закупівельній вартості газу, що імпортується до України

Після прийняття рішення Кабміну по підвищенню ціни на газ, 27 квітня перший віце-прем'єр Степан Кубів, а також міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляли, що встановлення такої ціни обов'язково поставить крапку в спекуляціях на газовому ринку країни.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман також підкреслив, що дане рішення обов'язково викличе широкі дискусії в суспільстві, але воно дозволить скасувати всі існуючі раніше схеми, що дозволяли заробляти на різницях цін на блакитне паливо.

 
Коментарі (0)