ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРозенко: Україна нічогоне виграє від підвищення ціни на газ

Розенко: Україна нічогоне виграє від підвищення ціни на газ

На сьогоднішні в Україні встановився розумний баланс між цінами на газ і системою субсидій

На сьогоднішні в Україні встановився розумний баланс між цінами на газ і системою субсидій

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі "112 Україна".

Він зазначив, що на світових ринках ціни коливаються в бік зростання, проте на українському ринку відбувається стримування ситуації.

"Я, як людина, яка, в тому числі, займається питаннями соціальної політики, вважаю, що чергове підвищення ціни на газ дуже негативно вплине на соціальне становище українців. Безумовно, в тому числі, це призведе до зростання видатків державного бюджету України, адже тоді на систему субсидій треба закладати значно більше коштів. Отже Україна в принципі нічого не виграє від цього, рівень життя українців не буде покращуватися, а буде погіршуватися і додаткові кошти з державного бюджету. На мій погляд, зараз є розумний баланс нинішньої ціни на газ і тієї системи субсидій, яка зараз є в Україні", - заявив міністр.

Він також зазначив, що уряд активно працює над вдосконаленням системи субсидій і усуненням тих недоліків, які можуть призвести до зривів кампанії після початку опалювального сезону.

"У нас є нормальна дискусія. Я думаю, що в межах цієї дискусії, я переконаний в тому, що ми все-таки до початку опалювального сезону відпрацюємо такі механізми отримання людьми субсидій, щоб ті люди, які справді потребують субсидій – щоб вони їх отримали. Я особисто стежу за процесом. Мені дуже багато дзвонять і звертаються, у першу чергу, працівники управлінь соцзахисту за консультаціями з болем про те, що дуже багато людей приходить… Ми готові визнавати свої помилки, ми готові рухатися далі, ми готові вносити зміни у порядок субсидій", - розповів Розенко.

 

 
Коментарі (0)