ГоловнаНовини ЖКГПодіїРозенко: українці не такі бідні, як здається

Розенко: українці не такі бідні, як здається

Українці володіють необхідним рівнем доходів для того, щоб робити додаткові обов'язкові відрахування на накопичувальні пенсійні рахунки, як і громадяни США і країн ЄС.

Українці володіють необхідним рівнем доходів для того, щоб робити додаткові обов'язкові відрахування на накопичувальні пенсійні рахунки, як і громадяни США і країн ЄС. Таку думку висловив віце-прем'єр з гуманітарної політики Павло Розенко.

"І все-таки зараз ми вже бачимо перші позитивні сигнали в економіці. Ми входимо в тренд економічного зростання. Тому у нас є всі можливості запровадити накопичувальну пенсійну систему з 1 липня 2017 року", - сказав він.

За словами П. Розенко, при наявності політичної волі всі необхідні законодавчі акти для запровадження накопичувальної системи можна прийняти до кінця нинішнього року.

Так само Павло Розенко пояснив, що означає монетизація субсидій:

"Мова не йде про монетизації субсидій. Це досить складно реалізувати з адміністрування, так як це вийде дорого і неможливо. Скоріше мова йде про монетизації залишків, тобто про монетизації економії", - зазначив політик.

Розенко також уточнив, що для того, щоб економити українцям треба прикручувати газ.

"Ми хочемо, аби люди економили ресурс. Для цього ми збирається застосувати механізм при якому людина, яка отримує субсидії, прикручуючи газ, заробляє економію на власній субсидії. Тобто до кінця опалювального сезону на рахунку в цієї людини збереться певна сума економії, яку ми зможемо монетизувати (тобто люди зможуть забрати реальні кошти) або ж людина зможе віддати ці гроші на енергозбереження свого будинку. Таким чином вже в наступному опалювальному сезоні з'явиться шанс економити ще більше і отримувати ще більше вигоди від цього", - повідомив Розенко.

 
Коментарі (0)