ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРозенко: Зростання мінімальної зарплати в Україні не призвів до катастрофи

Розенко: Зростання мінімальної зарплати в Україні не призвів до катастрофи

Рішення уряду про збільшення мінімальної зарплати до 3200 грн з 1 січня 2017 року на сьогодні виконується в повному обсязі як у державному, так і в недержавному секторі економіки.

Рішення уряду про збільшення мінімальної зарплати до 3200 грн з 1 січня 2017 року на сьогодні виконується в повному обсязі як у державному, так і в недержавному секторі економіки. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Уже минуло майже два місяці 2017 року з новою мінімальною зарплатою. І де все ті, хто кричали, що буде катастрофа, кількість безробітних збільшиться і натовпу людей стоятимуть в центрах зайнятості, а підприємства закриються? Ніякі" катастрофічні "прогнози не виправдалися", - впевнений Розенко.

За словами віце-прем'єр-міністра, протягом перших двох місяців цього року спостерігається позитивна динаміка від підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн.

"Не закрилося жодне потужне підприємство, жодне промислове відкрите легальне підприємство не оголосило про скорочення персоналу. У порівнянні з минулим роком кількість безробітних в центрах зайнятості зменшилася на 70 тисяч чубків. Перевищення надходжень до бюджету Пенсійного фонду, в порівнянні з планом, на ці місяці, становить 18% ", - повідомив він.

При цьому Розенко зазначив, що знає про "певні скаргах і зловживаннях" і запевнив, що Кабмін відстежує такі факти.

Нагадаємо, раніше в Кабінеті міністрів України запевнили, що підвищення мінімальної зарплати за підсумками січня позитивно вплинуло на економіку. У Кабміні відзначають, що в січні в країні було створено 28 тис. Нових підприємств, на 16% зменшилася чисельність безробітних і відбувається детінізація економіки.

Як відомо, з січня 2017 року мінімальна зарплата в Україні зросла вдвічі і становить 3200 грн.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Лютого 2017 p. 21:28
Відразу після урядових повідомлень про подвійне знецінення гривні (підвищення мінімальної зарплати у 2 рази) проїзд у маршрутках здорожчав на гривню , хліб здорожчав у 1,5 рази, масло вершкове -- майже у 2 рази. Загалом усі продукти харчування здорожчали десь приблизно на третину. Це поки що...