ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРозенку не сподобалися плани Кабміну щодо зростання мінімалки

Розенку не сподобалися плани Кабміну щодо зростання мінімалки

В Україні сьогодні створені умови для підвищення мінімальних зарплат до рівня 6500-7000 грн

В Україні сьогодні створені умови для підвищення мінімальних зарплат до рівня 6500-7000 грн.

Про це заявив колишній віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, коментуючи заплановане на 2020 рік підвищення мінімальної зарплати з 4173 до 4723 грн.

"Мене різонув тема щодо підвищення мінімальної зарплати тільки до 4723 грн. Ця цифра, на мій погляд, абсолютно не є адекватною і не відображає ситуацію. Ця цифра писалася під те, що економіка зростає приблизно на 2,5-3%. Але сьогодні наше уряд передав новому уряду економіку з ростом 4,6% ", - заявив Розенко.

"Ми забезпечили більш енергійне зростання економіки, ніж передбачали. На мій погляд, це збільшення зростання економіки повинні відчути люди в підвищенні їх зарплат і пенсій. Цього не відбувається... На мій погляд, початок року можна спокійно почати з цифри не менше 6500 мінімальної зарплати і до кінця року її довести до цифри 7000 грн", - підкреслив він.

На думку колишнього віце-прем'єра, цифра 4723 грн, яку запропонувало новий уряд, "не відповідає на питання, як влада буде захищати ринок праці України від його знекровлення, від втечі українців за кордон".

 

 
Коментарі (0)