ГоловнаНовини ЖКГПодіїРоз'яснення щодо зарахування навчання у виші до трудового стажу

Роз'яснення щодо зарахування навчання у виші до трудового стажу

Щоб підтвердити факт навчання в вузах в зазначений період, необхідно надати дипломи, посвідчення, свідоцтва, або довідки з установ, які видаються на підставі архівних даних
До страхового стажу зараховується навчання у вищих навчальних закладах за денною формою тільки до 1 січня 2004 року, про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України.
 
Відзначається, щоб підтвердити факт навчання в вузах в зазначений період, необхідно надати дипломи, посвідчення, свідоцтва, або довідки з установ, які видаються на підставі архівних даних.
 
"Після 1 січня 2004 року в страхового стажу зараховуються періоди навчання тільки за умови добровільної сплати єдиного соціального внеску. Отже, якщо особа навчалася після 1 січня 2004 року і має намір докупити страховий стаж за минулі періоди, вона може надати органам Пенсійного фонду документи, що підтверджують періоди навчання на денній формі для оцифровки", - йдеться в повідомленні.

У ПФУ також відзначили, що оцифрований період навчання допоможе громадянам підтвердити відсутність статусу застрахованої особи, з-за чого вони зможуть докупити страховий стаж за минулі періоди.  

 
Коментарі (0)