ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд має намір змінити розмір компенсації для споживачів вугілля

Уряд має намір змінити розмір компенсації для споживачів вугілля

Уряд планує відкоригувати розмір компенсації на закупівлю вугілля для населення. Наразі, її розмір розраховується із застарілої вартості.

Протягом найближчого часу може з'явитися постанова, яка коригуватиме розмір компенсації на закупівлю вугілля для населення. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Ми провели досить активну роботу з Міністерством соціальної політики і я сподіваюсь, що протягом найближчого часу все таки з'явиться нова постанова, яка відкоригує величину субсидії чи величину компенсації для споживачів вугілля», - заявив пан Демчишин.

За його словами, її розмір розраховується із застарілої вартості.

«Історично компенсація розраховувалася з вартості 950 гривень - це просто застаріла величина, враховуючи, що на даний момент вартість у 2,5 рази вища, компенсація також повинна бути вища», - підкреслив Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Уряді впевнені, що опалювальний сезон пройде без несподіванок, так як при підготовці було враховано всі фактори ризику. Зокрема, запаси вугілля, газу та ядерного палива закуплено на весь сезон у повній мірі.

 
Коментарі (0)