ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон «під контролем» попри можливі ризики

Опалювальний сезон «під контролем» попри можливі ризики

В Уряді впевнені, що опалювальний сезон пройде без несподіванок, так як при підготовці було враховано всі фактори ризику. Зокрема, запаси вугілля, газу та ядерного палива закуплено на весь сезон у повній мірі.

В Уряді заявляють про готовність проходження опалювального сезону без перешкод, попри можливі фактори ризику. Про це під час години запитань до Уряду у Верховній Раді заявив Глава Міністерства енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Наразі на складах електростанцій накопичено вугілля щонайменше на 900 тис. тонн більше, ніж минулоріч -  2,5 млн. тонн. Для початку опалювального сезону цього достатньо, щоб входити в нього спокійно і з упевненістю у тому, що ніяких відключень електроенергії не буде», - заявив Демчишин.

За його словами, усі кошти, які необхідні для закупівлі вугілля, газу, ядерного палива – наявні.

При цьому пан Міністр заявив, що існує фактор ризику.

«Звісно є фактор ризику: це можливість форс-мажорних випадків у постачанні газу з РФ – до чого ми також підготувалися у повній мірі. Для цього ми закупили на понад 1 млрд куб. м газу більше, ніж у попередньому опалювальному сезоні», - зазначив він.

Володимир Демчишин висловив упевненість, що з таким об'ємом опалювальний сезон має пройти без будь-яких несподіваних ситуацій.

Також Міністр зазначив, що ядерне паливо теж закуплено на весь сезон у повній мірі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у «Нафтогазі» заявляють, що Україна цього року добре підготувалась до зими, в порівнянні з минулим роком. Зокрема, для проходження опалювального сезону у газосховищах накопичено на 1 млрд кубометрів газу більше, ніж в аналогічний період 2014-го.

 
Коментарі (0)