ГоловнаПослугиБудівництвоРозпашні шафи: стильне та практичне рішення, перевірене часом

Розпашні шафи: стильне та практичне рішення, перевірене часом

Чому шафи з розпашними дверцятами мають значний попит серед власників помешкань: основні переваги.

Традиційним підходом до організації зберігання речей є купівля розпашної шафи. Попри всю популярність аналогів з розсувною системою відчинення, такі варіанти не втрачають своїх прихильників. Якісні розпашні шафи відзначають чималим переліком практичних характеристик:

  • Безшумність при користуванні – сторонні звуки не потривожать мешканців, які у цей час відпочивають.
  • Мобільність – більшість моделей корпусні, а не вбудовані, і за бажання їх можна переносити з місця на місце.
  • Функціональність – внутрішнє наповнення сучасних шаф продумане до дрібниць, і навіть при, на перший погляд, мініатюрних розмірах вдається розмістити багато речей.

Питання естетики також враховане – багата палітра дизайнерського оформлення дає змогу легко підібрати красиві меблі для будь-якого приміщення, до смаку мешканців оселі. Це не лише стандартні прямокутні чи квадратні вироби, а й радіусні чи багатокутні зразки з різним оздобленням корпусу.

Якими бувають конструкції: асортимент варіантів

Hwcxc-EivZRgMX61Zq-uCulIHkUtE7bzaKxiTfENP9yesJwnTHXvLRAeXhx7fz-Mh9L8YHz2vhTr1Hp1cYWnSVi37gGJ3hw7WfIAQkm7xetoE2I76xX8D5wIPL2sRAV5qodCRPybvPfr24BLUtyMkmA

Шафи розпашні можуть виготовлятися як у лінійному, так і в кутовому виконанні. Кутові моделі компактні та при цьому достатньо місткі. Як правило, у них встановлена одна пара дверцят. Лінійні модифікації можуть мати більшу кількість дверей – до п’яти. Однак випускаються і вузькі та високі лінійні шафи з одними дверцятами – так звані «пенали». Найчастіше їх встановлюють у передпокоях або як складову модульної системи. Розміри підбираються з огляду на площу приміщення. Для невеликих кімнат хорошим рішенням буде неглибока модель з великою кількістю вузьких дверцят – вони дозволять зберегти вільний простір, не загромаджуючи його під час відчинення. Якщо площа дозволяє, доречною буде як система із декількох шаф в єдиній стилістиці, так і глибока шафа на всю стіну.

Вибір моделі у кожну кімнату: для зручного зберігання речей та організації простору й створення гармонійного інтер’єру

_YV6hZ0p3OWt9MB2ERRtZ1jm2DscWAcUxEbDzsu7uhMwqiqsW57Jrjqy_Ik-bPLoi3L9iNTtQCOfdHrVPCSOCxdWxHfj8TiV8o3CNKC-k1Rt3gqjt7cEIExpC4m6TAV-ZuySIcSAkxn8e5TWoLJsEzA

Щоб шафа успішно виконувала свої завдання, варто дослухатися до таких рекомендацій:

  1. У спальню краще придбати розпашну шафу великої місткості. В ній мають бути передбачені місця для зберігання особистих речей, одягу, аксесуарів – полиці, шухляди, штанга для одягу на вішаках й т.д. Наявність дзеркала на зовнішній частині дверей спростить ранкову підготовку до виходу. Якщо спальня також використовується як робоче місце, можна придбати систему з вмонтованим столом та полицями для книг, документів й т.д.
  2. Меблі у дитячу кімнату передусім мають бути безпечними. Тому для малюків обов’язкова відсутність шухляд, об які можна прищемити палець, ідеально рівні крайки, надійна фурнітура. Оптимальний варіант для молодших членів сім’ї – проста модель із полицями, на яких зручно підтримувати порядок. У кімнату школяра потрібна шафа зі штангою для вішаків, щоб розміщувати там шкільну форму. Екземпляри з робочою зоною дозволять максимально раціонально використати площу кімнати. Висота шафи, яка сягає стелі, позбавить необхідності витирати пил з верхньої частини корпусу, що покращить гігієнічність.
  3. Шафа у передпокої призначена для зберігання сезонного взуття, верхнього одягу, головних уборів, засобів догляду за ними – щіток, губок й т.д. Тому у просторих коридорах вдалим рішенням стане система, де наявні закриті полиці за дверцятами, відкрита секція з гачками, полиця для шапок, відділення для взуття, шухляда чи поличка для доглядових засобів та аксесуарів. Для невеличкого передпокою можна обійтися ергономічною кутовою шафою без відкритої частини.

YM3x7ilEi_Tn7-ta3CIVP6CY3_sN2JDM_gFoLQH3iLGMYUnYygI_QC2sN3QUdhklb1eWKSgzsDFo4-e3J8FhJ5114VKVbXtpwCQKtJ-nB22lZWdNRH79KqrXwda38yf7ltGQuFtDSGuJGRnENhj6CsA

Дизайн вибирається з огляду на загальне оформлення приміщення. Так, наприклад, для кімнат у стилі мінімалізм підійде меблювання приглушених чи світлих тонів, з матовим корпусом та лаконічним декором, наприклад, цікавою фурнітурою. А класичним інтер’єрам якнайкраще відповідають натуральні відтінки деревини, плавні лінії, нанесені на дзеркала орнаменти.

 
Коментарі (0)