ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРозподіл «Нафтогазу» ослабить компанію

Розподіл «Нафтогазу» ослабить компанію

Міжнародні експерти негативно оцінюють ініціативу українського уряду щодо розділення НАК «Нафтогаз України» на дві компанії. На їхню думку, це не зміцнить НАК, новостворені компанії будуть слабкими.

Рішення українського уряду щодо розділу НАК «Нафтогаз України» на дві компанії істотно послабить позиції оператора. Про це йдеться у звіті міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.

«Рішення розділити стабільну виручку від транзиту газу і виручку від видобутку і зберігання газу скорочує диверсифікацію і, ймовірно, призведе до того, що дві нові компанії в операційному плані будуть слабшими», - наголошується в повідомленні.

Окрім того, експерти агентства переконані, що зараз НАК «Нафтогаз України» страждає від суперечок з «Газпромом» і послабив свої показники через втрати видобувних підприємств у Криму.

«На НАК «Нафтогаз» продовжують негативно позначатися слабкі показники операційної діяльності та грошових потоків від тривалих розбіжностей за цінами на газ з «Газпромом» і втрата видобувних дочірніх підприємств в Криму», - йдеться в повідомленні.

Одночасно в агентстві зазначили, що очікують, що Україна надасть «Нафтогазу» грошові кошти для погашення єврооблігацій на суму 1,5 млрд доларів, термін за якими настає у вересні 2014 року, або здійснить виплати за облігаціями за рахунок суверенних активів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 4 червня Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо реформування НАК «Нафтогаз України» зі створенням на її базі двох компаній, які відповідатимуть за транзит і зберігання газу. Таким чином «Нафтогаз» в майбутньому буде займатися лише реалізацією газу в Україні.

 
Коментарі (0)