ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРозрахунок вінничан за опалення та гарячу воду в січні становить лише 40,7%

Розрахунок вінничан за опалення та гарячу воду в січні становить лише 40,7%

Рівень розрахунку вінничан за спожиті в січні послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання становить лише 40,7%.
Рівень розрахунку вінничан за спожиті в січні послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання становить лише 40,7%, про це розповіла пресслужба КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».
 
У пресслужбі розповіли, що КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» зробило  перерахунок за січень у бік зменшення, але незважаючи на зменшення суми в платіжках, споживачі не поспішають сплачувати нарахування. 
 
Загалом борг населення перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» становить 156,3 мільйонів гривень. Серед цієї суми і несплачені  нарахування за січень місяць. 
 
Нагадуємо, що споживачі повинні сплачувати в повному обсязі за спожиті послуги до 20 числа щомісяця відповідно до законодавства (Постанова Кабінету Міністрів України  №630).
 
"Вже після 20 лютого служба збуту КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» розпочне роз’яснювальну роботу з новими боржниками, які не сплатять за спожиті в січні послуги, а також продовжить працювати з боржниками попередніх періодів. 
А хто заборгував понад 3000 гривень або ж не сплачує два місяці поспіль, з такими споживачами працює юридично-договірна служба підприємства. Готуватиме документи для позову до суду, щоб далі борг з неплатника стягнути в примусовому порядку", - говориться у повідомлені.
 
Відтак, якщо справи передаються до суду, боржник може потрапити під ряд санкцій: судовий і виконавчий збори, внесення до єдиного реєстру боржників, заборона виїзду за кордон, арешт майна. 
 

"Випадки арешту майна в споживачів підприємства вже були. Арештовували і гараж, і транспортний засіб і навіть не випускали закордон. Це радикальні дії, але вони вимушені. Адже так само, як і населення споживає послуги і повинне за них розраховуватися відповідно до чинного законодавства, так само і теплопостачальне підприємство змушене розраховуватися за спожитий природний газ із НАК «Нафтогаз України»", - розповіли на підприємстві.  

 
Коментарі (0)