ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРозслідування справи «Роттердам+», підтвердило переплату у 15 млрд грн - А.Ситник

Розслідування справи «Роттердам+», підтвердило переплату у 15 млрд грн - А.Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що фахівці, які були залучені до розслідування справи «Роттердам+», підтвердили переплату у 15 мільярдів гривень
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що фахівці, які були залучені до розслідування справи «Роттердам+», підтвердили переплату у 15 мільярдів гривень, однак слідство не виключає можливості тиску на експертів, повідомляє «ЕП».
 
Про це розповів директор НАБУ, на парламентському комітеті з питань протидії корупції, відповідаючи на запитання нардепа Сергія Лещенка щодо перспектив цього провадження у частині вручення підозр.
 
"Я пригадаю ситуацію, яка склалася по справі рюкзаків (справа про закупівлю рюкзаків для Нацгвардії, де фігурував син міністра МВС Арсена Авакова - ред.), коли відносно експерта, який робив експертизу, було зареєстровано провадження та отриманий дозвіл на обшук у нього. При чому це все робилося у поліції", - сказав Ситник.
 
За його словами, найважливішим моментом істини у цій справі є саме проведення експертизи.
 
"Так звана "правка Лозового" відправляє нас у державні установи, і у нас немає гарантій, що на цих фахівців з держустанов не буде тиску. Ми це розуміємо і будемо йти", - сказав директор НАБУ.
 
Він додав, що на його думку, у НАБУ наразі достатньо матеріалів, щоб зробити "певний висновок" у цій справі.
 
Раніше Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями НКРЕКП через так звану формулу "Роттердам+".
 

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляв, що так звана формула "Роттердам+" застосовується незаконно щодо значної кількості вугілля. 

 
Коментарі (0)