ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГРозвиток міської інфраструктури у точці кипіння

Розвиток міської інфраструктури у точці кипіння

З початку реалізації Проекту «Розвиток міської інфраструктури» вже реконструйовано 384 одиниці насосних станцій. А до кінця 2013 року планується відновити ще 74 одиниці.

Найефективнішим серед усіх проектів МБРР, що реалізуються в Україні, під час перегляду проектного портфелю Світового банку в Україні за результатами 2012 року, став проект «Розвиток міської інфраструктури». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Олег Хуснутдінов, начальник Управління міжнародного співробітництва Мінрегіону прокоментував, що Проект «Розвиток міської інфраструктури» реалізується комунальними  підприємствами  14 міст (Одеса, Чернігів, Івано-Франківськ, Черкаси, Дрогобич, Калуш, Кам’янець-Подільський, Харків, Коломия, Нова Каховка, Слов’янськ, Бориспіль, Новоград-Волинський Кременчук) з 12 областей України, які були відібрані Мінрегіоном та погоджені Світовим банком.

За його словами, на початку впровадження Проекту дійсно певні чинники гальмували хід його реалізації. Вони були пов’язані з несвоєчасною підготовкою містами – учасниками техніко – економічних обґрунтувань.

«Міністерством було створено Експертну Робочу групу з супроводження проектів з міжнародними фінансовими організаціями, яка посилила контроль та координацію за ходом впровадження Проекту. Сьогодні його впровадження здійснюється у встановлені та погоджені зі Світовим банком терміни,  вибірка коштів за проектом складає близько 55%, - сказав Олег Хуснутдінов.
Він додав, що на кінець 2012 року основні роботи з реабілітації систем водопостачання та водовідведення були завершенні у двох містах: Коломия (Івано-Франківська обл.) та Нова-Каховка (Херсонська обл.). А спільними зусиллями фахівців Мінрегіону та Світового банку вдалося зрушити з місця ситуацію в м. Одеса та розпочати виконання всіх контрактів.

Олег Хуснутдінов поінформував, що з початку реалізації Проекту «Розвиток міської інфраструктури» вже  реконструйовано 384 одиниці насосних станцій. А до кінця 2013 року планується відновити ще 74 одиниці. Крім того, замінено та прокладено 37,7 км мереж водопостачання та водовідведення. До кінця 2013 буде прокладено та замінено ще 6,9 км мереж. Важливим результатом реалізації Проекту є також те, що середній показник економії електроенергії на 14 комунальних підприємствах-учасниках склав більше 20%. Начальник Управління також зазначив, що до кінця поточного року повністю завершать вибірку коштів за Проектом відповідно до затверджених Світовим банком графіків.

 
Коментарі (0)