ГоловнаКоментаріПодіїР.Підласа: "Без допомоги США вже в січні можуть виникнути проблеми з соцвиплатами"

Р.Підласа: "Без допомоги США вже в січні можуть виникнути проблеми з соцвиплатами"

Вже в січні 2024-го можуть виникнути проблеми з соціальними видатками якщо американські конгресмени так і не погодять фінансову допомогу Україні на наступний рік
Вже в січні 2024-го можуть виникнути проблеми з соціальними видатками якщо американські конгресмени так і не погодять фінансову допомогу Україні на наступний рік. 
 
Про це заявила в коментарі Forbes голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа, пише "Україна Комунальна".
 
У січневих видатків соціальної та гуманітарної сфери без допомоги США вже можуть виникнути певні складнощі, сказала у коментарі Підласа. Про які обсяги йдеться, вона не поточнила.
 
За такого сценарію в січні уряд може зіткнутися з нестачею 20 млрд грн на соціальні видатки, каже ще один депутат з владної партії "Слуга народу" на умовах анонімності.
 
Якщо допомоги США не буде, доведеться скорочувати видатки, також уряд намагатиметься залучити більше грошей до бюджету на внутрішньому борговому ринку, зазначила Підласа.
 
Нагадаємо, у США тривають суперечки між двома основними партіями через законопроєкт на 111 млрд доларів з пакетом допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. 
 
Через це Сенат США 6 грудня заблокував згаданий законопроєкт. Фактично питання надання як військової, так і фінансової допомоги Україні від США тепер залежить від консенсусу між демократами та республіканцями щодо питання кордону з Мексикою.
 

Документ передбачає 11,8 млрд доларів прямої бюджетної підтримки України, з яких 3,3 млрд доларів мали надійти ще цього року, а решта – у 2024-му. 

 
Коментарі (0)