ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРішення суду не наближає КМДА «до мети пробачити «Київенерго» 4 млрд грн боргу - Нафтогаз

Рішення суду не наближає КМДА «до мети пробачити «Київенерго» 4 млрд грн боргу - Нафтогаз

НАК «Нафтогаз України» спростовує заяву КМДА про відмову Господарського суду в клопотанні визнати КП «Київтеплоенерго» правонаступником частини боргових зобов'язань за угодою на поставку природного газу між НАК і ПАТ «Київенерго»
НАК «Нафтогаз України» спростовує заяву Київської міської адміністрації про відмову Господарського суду Києва в клопотанні визнати КП «Київтеплоенерго» правонаступником частини боргових зобов'язань за угодою на поставку природного газу між НАК і ПАТ «Київенерго», повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».
 
"Рішення по тій справі, в якому суд розглядає питання правонаступництва по боргах, очікується ближче до кінця місяця ... Сьогодні розглядалося клопотання" Київенерго "про те, щоб стороною спору в одному з багатьох судових справ між нами і" Київенерго "стало нове комунальне підприємство" Київтеплоенерго ". Це клопотання суд відхилив", - йдеться в повідомленні прес-служби.
 
У НАК «Нафтогаз України» відзначили, що сьогоднішнє рішення не наближає КМДА "до мети пробачити" Київенерго "4 млрд грн боргу за рахунок" Нафтогазу ".
 
ПАТ "Київенерго" має досить дебіторської заборгованості від споживачів (в тому числі і КМДА), щоб закрити борг перед "Нафтогазом". При переході котелень та іншого майна на "Київтеплоенерго", на нього згідно із законом переходить і відповідальність за накопичені борги. Якщо нове підприємство не забере собі борги і права вимоги за ними, "Київенерго" зможе зібрати ці кошти зі споживачів, а з нами не розрахуватися", - підкреслюють в НАК.

У Нафтогазі також нагадали, що компанія не вимагає негайної оплати заборгованості, а тільки її визнання, як вимагає закон, і готові обговорювати з "Київтеплоенерго" графік реструктуризації та списання нарахованих штрафних санкцій. 

 
Коментарі (0)