ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРуйнування Донбасу оцінили в кругленьку суму

Руйнування Донбасу оцінили в кругленьку суму

ОНН оцінило збитки від руйнування інфраструктури в Донецькій та Луганській областях України в декілька сотень мільйонів доларів. Найбільш постраждали в регіоні будинки. Їхнє відновлення до зими є найбільш пріоритетним.

Збиток від руйнування під час бойових дій інфраструктури Донбасу сягнув 440 млн доларів. Таку цифру у своєму останньому звіті подає Управління з координації гуманітарних питань ООН, - повідомляє «ГолосUA».

«Другий етап оцінки збитку інфраструктури в Донецькій та Луганській областях був доопрацьований. Він показує, що, принаймні, 1968 будинків були пошкоджені під час конфлікту, в тому числі 659 адміністративних будівель, 1230 приватних будинків і 178 підприємств», - йдеться у звіті.

При цьому додається, що в загальному збитки наразі оцінюються у 440 млн дол.

В ООН також наголошують, що відновлення приміщень є пріоритетним завданням до настання зими.

Зауважимо, раніше українська сторона оцінювала втрати від конфлікту на сході України в 11,9 млрд грн. За даними Мінрегіону, станом на 12 вересня було зруйновано 4,5 тис. житлових будинків, 4,7 тис. об'єктів системи енергопостачання, 217 об'єктів освіти, 132 промислових об'єкта, 45 об'єктів охорони здоров'я.

 
Коментарі (0)