ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоРівенські посадовці ідуть у будівництво

Рівенські посадовці ідуть у будівництво

Комплекс «Золота підкова» добудовуватимуть під контролем обласної і міської влади, а також Мінрегіонбуду.

Комплекс «Золота підкова» добудовуватимуть під контролем обласної і міської влади, а також Мінрегіонбуду, зазначив під час брифінгу заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак.

Наразі підписали всі документи про передачу проблемного об’єкта місцевій фірмі «Рівнепромбуд» для завершення. Новий забудовник зобов’язується видати 53 квартири людям, які й починали інвестувати гроші в зведення «Золотої підкови». Водночас вільні від зобов’язань площі пропонуватимуть купувати жителям області. Метр квадратний у новобудові вартуватиме 5-6 тисяч гривень, зазначив голова правління ПрАТ «Рівнепромбуд» Володимир Люльчик. Здешевити вартість проекту вдалося за рахунок поступок, на які пішли водо-, тепло-, газо- та електропостачальні компанії, погодившись на нові інженерні рішення. Водночас, щоб здешевити придбання квартир для краян, у Мінрегіон на погодження скеровані документи для включення цього об’єкта в програми «Доступне житло». Зокрема, потенційним покупцям пропонуватимуть дві схеми лояльності – здешевленої іпотеки під три відсотки річних або компенсації бюджетним коштом третини вартості житла. Таким чином 118 краянам запропонують квартири за доступними цінами.

Водночас обласна влада спільно з містом і надалі допомагатимуть людям відстояти своє право на житло, адже нині є ще два проблемні об’єкта – на Гагаріна,4 та Черняка, 4/5. Цю ситуацію, як і попередню, тримає на контролі голова облдержадміністрації Василь Берташ.

Моє Рівне

 
Коментарі (0)