ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоРівненщина ділить доступне житло

Рівненщина ділить доступне житло

Купувати доступне житло на Рівненщині можна у восьми будинках.

Купувати доступне житло на Рівненщині можна у восьми будинках. 2 об’єкти у Рівному вже здані в експлуатацію, тож новосілля можна святкувати відразу після оформлення усіх необхідних документів, зауважив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Рівненської міськради. 

Зокрема, щоб скористатися запропонованою схемою здешевленої іпотеки потрібно підписати три договори. Перший – із банком про отримання позики на 15 років під 16 відсотків річних. Другий – про бюджетну компенсацію 13 відсотків за кредитом – із регіональним відділенням фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. А третій – безпосередньо із забудовником, вибравши підходяще за ціною і площею житло. 

Здешевлюватимуть бюджетним коштом і квартири в шести незавершених висотках. Ці об’єкти, а також порядність їх забудовників уже перевірили в профільному Міністерстві та включили в програму «Доступного житла». 

Зокрема, погодження у столиці отримали три багатоповерхівки в обласному центрі та стільки ж у районах Рівненщини, а саме: Костополі, Кузнецовську та Дубровиці. Придбати в них житло можна незалежно від місця прописки. Також жителі області можуть вибирати квартири в столиці чи будь-якому іншому населеному пункті держави. Щоб скористатися програмою здешевленої іпотеки, потенційному покупцеві не потрібна додаткова застава. Водночас необхідно підтвердити платоспроможність у банку та засвідчити потребу в поліпшенні житлових умов.

 
Коментарі (0)