ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРівненщина переходить на альтернативне паливо

Рівненщина переходить на альтернативне паливо

На Рівненщині 50% котелень працюватиме на альтернативному паливі. Наразі здійснюється перехід на торф, пелети, відходи деревини.

Для того, аби зменшити споживання дорогого імпортного газу, на Рівненщині модернізовують газові котельні. Наразі 31% усіх діючих котелень працює на альтернативному біопаливі: торф, пелети, відходи деревини. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Разом з тим, до кінця року заплановано замінити ще близько 100 котлогенераторів. У результаті – половина котелень області не залежатиме від імпортного палива.

За словами заступника голови облдержадміністрації Тараса Пустовіта, в цілому на Рівненщині збираються на 12% менше використати імпортного палива. Для цього в області проводять комплексні заходи, спрямовані на зниження споживання дорогого блакитного палива. Насамперед у бюджетних установах області проведуть енегроаудит. А за результатами – проаналізують економічний ефект від впровадження енергоощадних технологій.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Кабінеті Міністрів обіцяють надавати пільги котельням за перехід на інший вид палива. Окрім того, газове «розлучення» принесе їм зниження тарифу на електроенергію.

 
Коментарі (0)