ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРівненські комунальники «нахімічили» з тарифами на «комуналку»

Рівненські комунальники «нахімічили» з тарифами на «комуналку»

У Рівному КП «Перспективне» надавало послуги з утримання будинків за заниженими тарифами. Підприємство не укладало договорів з власниками нежитлових приміщень. Це призвело до втрат сотень тисяч гривень.

Держфінінспекція в Рівненській області виявила втрат на 600 тис. грн під час ревізії комунального підприємства «Перспективне». Компанія занижувала тарифи на «комуналку» та провела махінації з договорами на надання послуг з утримання будинку з власниками нежитлових приміщень. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Держфінінспекції.

«Порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму 600 тис. грн виявили фахівці Держфінінспекції в Рівненській області під час ревізії житлово-комунального підприємства «Перспективне» за період 2012–2014 років», – йдеться в повідомленні.
 
Зокрема, підприємство недоотримало доходів на суму 371 тис. грн тому, що за заниженими тарифами надавало послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.
 
Окрім того, посадові особи ЖКП «Перспективне» не уклали відповідних договорів щодо надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій із 49 власниками нежитлових приміщень загальною площею понад 9,3 тис. кв. м і, відповідно, не нараховували їм плату. Через це підприємство недоотримало доходів на суму 150 тис. грн.
 
Про результати ревізії поінформовано Прокуратуру Рівненської області.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на Кіровоградщині підрядники роками дурили комунальників, завищуючи вартість своїх послуг. Так, Головне управління ЖКГ Кіровоградської міськради впродовж кількох років зайво сплатило понад півмільйона гривень.
 
Коментарі (0)