ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРівненські підприємства гасять газові заборгованості через суд

Рівненські підприємства гасять газові заборгованості через суд

За позовами прокурорів Рівненщини місцевими установами та підприємствами відшкодовано майже 13 млн грн боргу за спожиту теплову енергію.

Здійснюючи конституційну функцію представництва, органи прокуратури Рівненської області в 2013 році пред’явили до суду 43 позови про стягнення із установ та підприємств заборгованості за спожиту теплову енергію на загальну суму понад 13 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

Наразі судами задоволено позовів на суму 12,5 млн грн та за 8 позовами припинено провадження у зв’язку з добровільним відшкодуванням боргу на суму 180 тис. грн.

Так приміром, прокуратурою міста Кузнецовська в інтересах держави в особі ВП «РАЕС» ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» пред'явлено 3 позови про стягнення з Кузнецовського міського комунального підприємства заборгованості за спожиту теплову енергію на загальну суму 6 млн грн, які розглянуто та задоволено.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий природний газ сягнула 17,5 млрд грн і може загрожувати зривом підготовки до опалювального періоду та виконанню домовленостей з ВАТ «Газпром».

 
Коментарі (0)