ГоловнаНовини ЖКГТранспортРівненський аеропорт віддадуть в концесію

Рівненський аеропорт віддадуть в концесію

Проектом рішення передбачено створити Конкурсну комісію для проведення конкурсу з передачі в концесію цілісного майнового комплексу обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне»

Проект рішення Рівненської обласної ради «Про утворення конкурсної комісії для проведення конкурсу з передачі в концесію цілісного майнового комплексу обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне» опубліковано на офіційному сайті ради.

Як зазначається в преамбулі проекту рішення, воно прийматиметься для ефективнішого використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області, рентабельної роботи підприємств спільної власності територіальних громад, а також залучення інвестицій в економіку області.

Проектом рішення передбачено створити Конкурсну комісію для проведення конкурсу з передачі в концесію цілісного майнового комплексу обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне», затвердити положення про цю комісію.

Крім того, обласній державній адміністрації після визначення переможця концесійного конкурсу та затвердження його результатів подати на розгляд сесії обласної ради проект рішення про надання у концесію цілісного майнового комплексу обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне».

Як ми вже повідомляли, Рівненський аеропорт суттєво відрізняється від інших колишніх державних підприємств регіону. Усі вони переживали за останні десятиріччя злети та падіння. Щоправда, більшість з них останньою дією так і завершила свою історію. Та є й у регіоні протилежні приклади – колишні державні підприємства, змінивши форму власності, успішно працюють. Інше питання – кому вони зараз належать?

Для аеропорту Рівного епоха злетів та падінь, схоже, дуже затягнулася. Тільки, здається, замайоріло світло в кінці тунелю негараздів – намітилися рейси до Туреччини, Єгипту, з’явилися домовленості про польоти з Рівного в Європу, – як ось знову проблеми. Дійшло навіть до пікетування працівниками сесії обласної ради 7 грудня з вимогами, зокрема, виплатити зароблені гроші. 

 

 
Коментарі (0)