ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаРівняни знижують тарифи на теплопостачання торфобрикетом

Рівняни знижують тарифи на теплопостачання торфобрикетом

На Рівненщині імпортний енергоресурс замінили торфобрикетом, дровами та відходами деревини вже на двох із трьох котелень. Завдяки місцевій сировині вже цьогоріч вдасться знизити тарифи з теплопостачання на 5-6%.

Модернізація котельні КП «Сарнитеплосервіс» на Рівненщині окупилася за один опалювальний сезон. Зокрема, торік на придбання та монтаж трьох твердопаливних котлів витратили 639 тис. грн. Агрегати рівненського виробника дозволили заощадити 877 тис. грн, оскільки в котельні повністю відмовитися від газу. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Імпортний енергоресурс замінили торфобрикетом, дровами та відходами деревини вже на двох із трьох котелень. Завдяки місцевій сировині вже цьогоріч вдасться знизити тарифи з теплопостачання на 5-6%.

Водночас, збиткове комунальне підприємство, яке роками було в аутсайдерах за рівнем розрахунку за спожитий газ, нині стало більш енергонезалежним і вчасно сплачує за використане блакитне паливо. Більше того, гроші, заощаджені в результаті переходу на альтернативу, й надалі спрямовуватимуть на енергоощадні проекти. Так, готуючись до нового опалювального сезону, газові котли замінять твердопаливними ще й на другій котельні КП «Сарнитеплосервіс».

Нагадаємо, Президент України поставив завдання зменшити на 50% споживання газу. За словами голови облдержадміністрації Володимира Новака, над виконанням доручення Глави держави на Рівненщині працюють системно за різними напрямками. Зокрема, в енергонезалежність інвестують гроші з бюджетів різних рівнів, а комунальники витрачають на переоснащення власні кошти. Таким чином, в області 3,5% від загального споживання енергоресурсу вже вдалося замінити альтернативним паливом. Цей показник – один із кращих в Україні, підсумував Володимир Новак.

 
Коментарі (0)