ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСаєнко: Середня зарплата до кінця року може сягнути 10 тис. грн

Саєнко: Середня зарплата до кінця року може сягнути 10 тис. грн

Підвищення мінімальної зарплати має відповідати рівню зростання економіки, щоб це не було навантаженням для малого бізнесу.

Підвищення мінімальної зарплати має відповідати рівню зростання економіки, щоб це не було навантаженням для малого бізнесу.

В Кабінеті Міністрів України розраховують, що середня заробітна плата до кінця року може сягнути 10 тисяч гривень.

Про це розповів в інтерв'ю "OBOZREVATEL.UA" Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Наєнко, передає Урядовий портал.

"Підвищення реальних доходів населення є одним з головних пріоритетів нашого Уряду. Ми розраховуємо, що середня заробітна плата до кінця року може сягнути 10 тисяч гривень", - заявив він.

Міністр підкреслив, що підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі - важливий крок для детінізації економіки. З іншої сторони, підвищення мінімальної зарплати має відповідати рівню зростання економіки. Щоб це не було навантаженням для бізнесу, особливо малого бізнесу. Ми досягли зростання на 2,5% ВВП минулого року, і пріоритетом номер один цьогоріч залишається зростання економіки, відмітив Міністр. "Прем'єр-міністром поставлена мета 5-7% зростання ВВП та запропоновано ряд конкретних ініціатив для її досягнення. Над їх втіленням ми і працюємо", - сказав Олександр Саєнко.

Водночас він підкреслив, що Уряд є партнером легального бізнесу та важливо співставляти розмір мінімальної зарплати з можливістю бізнесу її платити. "Зростання мінімальної заробітної плати має корелюватись з ростом економіки та продуктивності праці. Тут важливим фактором є, в тому числі, запровадження нових технологій та інновацій. Така задача поставлена перед нещодавно створеною Радою інновацій", - сказав Олександр Саєнко.

В питанні встановлення рівня мінімальної зарплати Міністр покладається на Міністерство фінансів, Міністерство соціальної політики. "Ми в першу чергу зацікавлені в збільшенні зарплат, але повинні розуміти, як це вплине на макроекономічну ситуацію. Якщо буде мінімальна можливість рухатись далі, ми нею скористаємось", - сказав Олександр Саєнко.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Травня 2018 p. 23:00
Одночасне підвищення цін і зарплат - це інфляція національних грошей. Інфляція грошей - це грабунок людей владою.