ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСамотні мешканці частіше потребують субсидії на ЖКП

Самотні мешканці частіше потребують субсидії на ЖКП

В Держстаті дійшли висновку, що субсидії на відшкодування витрат на оплату ЖКП затребувані здебільшого людьми похилого віку та самотніми мешканцями.

В Держстаті дійшли висновку, що субсидії на відшкодування витрат на оплату ЖКП затребувані здебільшого людьми похилого віку та самотніми мешканцями.

У січні-грудні 2017 року за субсидіями на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулося 8,2 млн господарств, причому переважна більшість – самотні жителі або сім’ї з двох людей.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Урядового порталу з посиланням на дані Державної служби статистики України.

Так, у грудні – з настанням нового опалювального сезону – субсидію отримали 6,9 млн домогосподарств, з них 37,5% – самотні люди, 28,2% – сім’ї з двох людей, здебільшого пенсіонерів. Середній розмір субсидії на одне домогосподарство в грудні склав 993,4 грн.

Таким чином, державна допомога у вигляді субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг затребувана здебільшого людьми похилого віку та самотніми мешканцями, які були і залишаються в пріоритеті державної системи соціального захисту.

Як повідомлялося раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що підвищення пенсій не позначиться на призначенні субсидії на цю зиму, але їх врахують при призначенні субсидії у 2018 році.

Як відомо, Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу 3 жовтня, 8 жовтня президент Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Пенсійна реформа, що передбачає підвищення необхідного стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році і поступове підвищення до 35 років у 2028 році, набула чинності 11 жовтня.

 

 
Коментарі (0)