ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСанкції ЄС не вплинуть на будівництво «Південного потоку»

Санкції ЄС не вплинуть на будівництво «Південного потоку»

Частина Європи активно виступає за будівництво газопроводу «Південний потік». Зокрема, Австрія впевнена, що санкції ЄС не завадять реалізації проекту і «Європа сама вистрелить в себе, якщо будівництво не відбудеться.

Економічні санкції, які ввів Євросоюзом проти Росії, не стануть на заваді будівництва трубопроводу «Південний потік». Про це заявив гендиректор великої австрійської енергетичної компанії OMV Герхард Ройсс, передає журнал Profil.

«Останніх 50 кілометрів ми повинні збудувати від угорського кордону до дистрибуційного центру Баумгартен згідно з попередніми домовленостями і жодної критики бути не може», - заявив він в інтерв'ю журналу Profil.

Пан Ройсс висловив упевненість, що, незважаючи на протидію деяких представників ЄС, газопровід буде побудований. «Європа сама вистрелить в себе, якщо будівництво не відбудеться», - підкреслив він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», австрійська енергетична компанія OMV і російський «Газпром» підписали контракт на будівництво австрійської частини трубопроводу «Південний потік», який має постачати природний газ в Європу в обхід України. Підписання відбулося 24 червня перед переговорами у Відні між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом Австрії Хайнцем. OMV стверджує, що проект сприятиме зміцненню безпеки енергетичних поставок в Європу.
 
Київ виступає категорично проти цього проекту. Однак, на думку українських експертів, його реалізація цілком імовірна, оскільки в Єврокомісії на сьогодні немає повноважень, щоб просто заборонити будівництво цього газопроводу.
 
Коментарі (0)