ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСБУ: 2 обленерго намагались незаконно отримати 240 млн грн компенсацій

СБУ: 2 обленерго намагались незаконно отримати 240 млн грн компенсацій

Служба безпеки України вкотре викрила спробу незаконного заволодіння коштами бюджету за допомогою субвенцій на різницю в тарифах, яка була створена штучно.

Служба безпеки України викрила та припинила спробу незаконного заволодіння двома обленерго державними коштами в сумі 240 млн гривень шляхом відшкодування неіснуючої різниці в тарифах, повідомляє прес-служба СБУ.

“Обленерго офіційно закупили у державного підприємства електроенергію за один з місяців минулого року. Але згодом менеджмент товариств звернувся з листом до ДП” Енергоринок “для зміни призначення здійсненого платежу як передоплати за наступний місяць. Таким чином, бізнесмени планували створити штучну заборгованість перед держпідприємством, що давало їм право отримати з держбюджету компенсацію за різницю в тарифах відповідно до постанови Кабміну від 4 червня 2015 року №375 “, – йдеться в повідомленні.

СБУ оперативно поінформувала про розкриту угоду відповідні державні установи та підприємства, завдяки чому відшкодування коштів обленерго було зупинено. Тривають відповідні процесуальні дії.

Спроби комунальних підприємств незаконно отримати гроші з бюджету повторюються регулярно. Так, раніше посадові особи одного комунального підприємства на Дніпропетровщині завищили розмір різниці в тарифах. В результаті цього, КП зайво отримало більше 5 млн грн. субвенцій з держбюджету. 

А чиновників Запорізької облдержадміністрації спіймали на фінансових махінаціях, які могли призвести до розтрати державних коштів, виділених на будівництво фортифікаційних споруд у зоні проведення антитерористичної операції. 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Квітня 2016 p. 21:48
Коли нарешті закінчаться ці ганебні здирництва: "Укрпошта" бере додаткову плату (комісію) по 3 грн. при оплаті електроенергії, телефону та газу за кожну квитанцію , і "Ощадбанк" вже бере комісію при оплаті газу. Тобто, щоб у державній фінустанові заплатити іншій державній установі, треба платити додатково комісію...